Gewoon jezelf mogen zijn.

De vakantie is voorbij, de scholen beginnen weer of je werk roept.

Voor sommige de gewoonste zaak van de wereld maar wat als je naar een nieuwe klas, school of baan gaat. Ieder begin kan moeilijk zijn en hoe kun je het nu voor jezelf of je kind makkelijker maken.

Om te beginnen kan het een mooi moment zijn om even bij jezelf stil te staan, wie of wat mag ik van mezelf zijn. Welke oude patronen houd ik vast. Bijvoorbeeld als iedereen altijd roept dat je zo zelfverzekerd bent en jij je juist helemaal niet zo voelt. Of dat je stil en verlegen overkomt maar je van binnen juist bruist van de ideeën en humor.

Vaak denk je, ach zo ben ik, het zal wel zo zijn. Toch zou het heel fijn zijn als je ook die andere kant van jezelf zou mogen laten zien. Ooit ben je je op een bepaalde manier gaan gedragen, omdat het toen werkte en nu een belemmering wordt.

En welke stempel leg jij je kind op? “Hij is niet zo sociaal, ze is een laatbloeier, ze kan niet plannen, hij is een sloddervos”. Kinderen pikken feilloos die energie en meningen op en kunnen ernaar gaan leven. En mag een kind zichzelf zijn of geef je onbewust jouw angsten mee door? 

Ook ik heb me er schuldig aan gemaakt. Pas toen ik me er bewust van werd hoe ik het beeld dat ik van mijn kind had kon loslaten, gaf ik hem de ruimte om zichzelf te mogen zijn.

Het goede nieuws is dat iedereen zich opnieuw kan uitvinden iedere dag weer. In coachgesprekken kijk ik altijd graag naar waar je naar toe wilt en hoe je dat kunt bereiken. En geloof me, dat kan iedereen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: