Hoe noem jij jezelf?

Domkop, sloompie, luilak, kleintje, bikkel, watje. Allemaal namen die misschien ooit tegen ons zijn gezegd of die we tegen onszelf zeggen. Hoe praat en denk jij over je kind of jezelf?

Ben je gaan leven naar die opmerking of overtuiging van een ander. Is het van jou geworden en kost het je zo veel energie om er los van te komen?

Mijn lieve moeder is bijvoorbeeld super creatief. Ze maakt de mooiste dingen met haar handen. Vroeger fotografie, nu met keramiek. Voor mij lag die lat zo hoog dat ik van het woordje creatief al jeuk kreeg. Uren heb ik me door de handvaardigheid of tekenlessen geworsteld. Nog zie ik die leraar voor me die heel hard lachte over mijn ballerina van papier- maché, die er volgens hem uitzag als een oude oma.

Ik ben meer een aapje, doe het me een keer voor en ik maak het geweldig na. 

Dit is eigenlijk ook een kwaliteit maar in mijn ogen natuurlijk niet. Totdat ik los durfde te komen van die belemmerde overtuiging en besefte dat je ook heel creatief kunt zijn in andere dingen. Bijvoorbeeld met woorden of in je werk. Creatief is niet alleen iets maken met je handen maar ook creëren van ideeën en mogelijkheden.

Zo heb ik door het coachen meer rugzakken af durven doen waardoor er ruimte kwam voor nieuwe uitdagingen.

Hoe fijn is het dat je jezelf dus steeds opnieuw uit kunt vinden als je maar die overtuigingen van een ander of jezelf kunt loslaten. 

Denk en praat over je kind, je partner of jezelf op een manier hoe ze mogen zijn en hoe je zelf wilt zijn.

Het begint dus niet bij die ander, maar bij jou. Probeer het maar eens uit, ik beloof dat het je wat oplevert.

Dus pak die super Hero cape uit het stof en verras jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: