Waar wil jij naar toe?

Ook al kunnen we niet op vakantie, toch is het fijn om erover na te denken en te verlangen.

Mijn droomplek ligt in Spanje aan de zee. Regelmatig maak ik in gedachten een wandeling over het strand. Weet je dat wanneer je visualiseert je lichaam ervaart alsof het er echt is?

Verlangen geeft namelijk hoop. Kun je je nog herinneren hoe je als kind kon verlangen naar sinterklaas of je verjaardag. Weten wanneer je zakgeld kwam zodat je die lekkere snoepjes kon kopen. Dromen over de dag dat je je eerste kus zou krijgen. Of als je maar 18 werd, want dan zou het echte leven beginnen?

En terugkijkend was de tijd naar de beloning toe even fijn als het verkrijgen ervan.

We kunnen nu niet op vakantie maar wel bedenken hoe het zou zijn als je op je droomplek zou zijn.
Ga maar eens even rustig zitten en adem een paar keer rustig in en uit. Sluit je ogen en waan je op die plek. Kijk rustig om je heen, wat zie je? Wat hoor je? Misschien ruik je de frisse lucht van de zee wel? En hoe voel je je hier. Vrijheid of rust? Geniet even van dat moment en probeer dat vast te houden gedurende de dag. Zo kun je iedere dag een nieuwe bestemming aan doen.

Ervaar je dat je geen vijf minuten op een dag hebt om dit te doen? Dan heb je het juist nodig. Doe het voordat je gaat slapen en droom daarna lekker verder. Of als je wakker wordt en begin de dag met een ontspannen gevoel. Vijf minuten, Go for it!

Calpe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: