Motivatie en examenstress

Voor de examenkandidaten breken de laatste loodjes aan. Ouders zeggen vaak: ”nog even de tanden op elkaar, je bent er bijna”. Maar wat als dat niks helpt of het juist erger maakt?

Je studieprestaties zijn een weerspiegeling van je emoties, ze gaan eigenlijk gelijk op met hoe je je voelt. Zit je lekker in je vel dan kun je makkelijker motivatie opbrengen om te gaan studeren en je concentreren. Maar heb je te veel last van stress, twijfels of het wel gaat lukken of weet je gewoon niet hoe je het aan moet pakken. Dan kost het je te veel energie en spookt er te veel door je hoofd.

Deze Corona tijden helpen daar natuurlijk ook niet echt bij. In plaats van met je vrienden samen te zijn, naar de bios, sporten, gewoon iets anders doen valt nu niet mee.

Toch zou je samen met je ouders even kunnen kijken naar wat wél kan. Even iets van ontspanning opzoeken, iets waar jij energie van krijgt.

Ook kan ik even altijd even met je meedenken, wat heb jij nodig om die laatste sprint in te zetten? Even samen onderzoeken waar jij het voor doet.

Blijf dus ondanks de drukke tijden leuke dingen doen, zodat je weer opgeladen aan de slag kunt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: