Moeder Coaching

Voor alles is een opleiding maar als nieuwe mama word je in het diepe gegooid. Soms ga je tegen de stroom in en heb je het gevoel dat je niet vooruitkomt. Of laat je je lekker met de stroom mee dobberen. En op een ander moment ga je even kopje onder en kost het je heel veel energie om je hoofd boven water te houden.

Wij vrouwen kunnen ons goed weg cijferen en zetten vaak een ander op nummer 1 in plaats van jezelf. We leren onze kinderen “ik hou van jou” maar “ik hou van mij” wordt al lastiger. Hoe mooi zou het zijn als jij vanuit liefde voor jezelf dit ook aan je kinderen door kunt geven. Alles is energie en dan geef je die positieve energie door.

Dit is ook de reden waarom ik ook altijd een of twee sessies met de moeder (en vaders zijn natuurlijk ook welkom!) doe als een kind/jongeren met een hulpvraag in mijn praktijk komt.

ZO stoer vind ik het altijd als de moeder dan naar zichzelf durft te kijken vanuit de spiegel naar haar kind/jongeren. Welk gedrag houden wij als moeders in stand door onze eigen overtuigingen en belemmeringen? Ik heb zelf ervaren dat dit kan bijvoorbeeld komen omdat je nog niet los bent van normen en waarden van je ouders, die natuurlijk met liefde zijn doorgegeven. Maar je hebt nu je eigen gezin en mag daarin onderzoeken wat jij belangrijk vindt.

Omdat het nu bijna Moederdag is wil ik dit eigenlijk iedere moeder gunnen. Dus ook zonder hulpvraag van een kind of jongeren ben je van harte welkom. In plaats van een bos bloemen die helaas niet lang blijft bloeien, krijg je mooie handvatten die je de rest van leven kunt blijven gebruiken in je gezin én vooral voor jezelf. Af en toe een beter water met liefde, succes gegarandeerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: