Training Weerbaar communiceren voor tieners

Voor pubers zijn er niet zoveel leuke en uitdagende trainingen beschikbaar. En toch zijn er veel vragen op het gebied van emoties en gedrag bij pubers. De ene puber is voortdurend brutaal en de ander laat over zich heen lopen. En op school en bij vrienden doen ze dat precies andersom dan thuis.

Waarom deze training over emoties, gedrag en weerbaarheid?

Pubers worden veel gecorrigeerd op hun gedrag.
Meestal krijgen pubers te horen wat er niet goed is aan hoe ze zaken aanpakken en wat ze fout doen in een situatie.

Trainingen zijn vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag waardoor er geen connectie is met wie de pubers is en wat zijn diepste behoefte is. De training weerbaar communiceren begint bij het begin en is compleet anders van inhoud en opbouw dan andere trainingen.

Willen pubers meedoen aan trainingen dan moet het voor hen wel iets opleveren waar ze iets aan hebben in het dagelijks verkeer. En dat is precies wat deze training biedt.

Niet het voordeel van ouders en leerkrachten staat voorop, maar het voordeel voor de puber in verschillende situaties.
Zowel voor thuis, op school, bij vrienden en eventueel voor het werk leert een puber hoe het op een elegante manier zijn zin kan krijgen met instandhouding van een goede relatie met de ander.

Leuke testjes, uitdagende werkvormen en een hoop plezier tijdens de lessen, dat is wat deze training biedt..

Het resultaat van de training is:

  • Bewustwording en inzicht in de eigen gewoontes en patronen in de omgang met vrienden, gezinsleden, leerkrachten en in werksituaties
  • Ruimte om te oefenen met nieuwe gedragsmogelijkheden, zodat de pubers zich prettiger voelen en aangenamer zijn voor hun omgeving 


Gisteren een sessie gehad met een op en top puber van 17 jaar. Zo bijzonder om te zien dat er door een paar plaatjes zoveel teweeg gebracht wordt. Toen hij de praktijk verliet zag ik hem nog denken en nu een dag later spelen zijn reacties nog door mijn hoofd. Je zag de kwartjes vallen. 

Dus… zoals ik op school de docent eerst een compliment, ofzo, geef, voordat ik zorg dat ik mijn zin krijg… zo kan ik dat thuis ook doen, toch? Dat ga ik vanavond direct uitproberen!― reactie 13-jarige

%d bloggers liken dit: